Dziś zapraszam na recenzję makaronu 4-jajecznego POL-MAK, który otrzymałam w ramach współpracy z portalem
Prekursorki. Pani Izabeli serdecznie dziękuję za możliwość testowania.
Skład: mąka pszenna, pasteryzowana masa jajeczna (18%) = 4 jaja/1 kg mąki, woda, przyprawa - kurkuma.
Wartość energetyczna w 100 g: 1637 kJ/391 kcal
Wielkość opakowania: 250 g
Cena: ok. 3 zł
Moja opinia:
Makaron w naszym domu gości bardzo często, nie tylko jako dodatek do zup, ale także jako zamiennik ziemniaków, ryżu, czy kaszy, więc tym chętniej zabraliśmy się za testowanie. Producent zaleca ten typ makaronu do zup, ja jednak mogę stwierdzić, że z pewnością można go przygotować również jako dodatek do dania głównego.
Opakowaniem makaronu jest foliowa torebka o pojemności 250 g. Otwarcie opakowania nie stanowi problemu, gdyż jest tak zaprojektowane, że wystarczy delikatnie rozchylić jego górną część, co jest wielkim plusem, gdyż nie raz pewnie zdarzyło się Wam przy otwieraniu makaronu, że torebka rozerwała się zbyt mocno i makaron się rozsypał.
Jak widać na zdjęciu powyżej, makaron jest cienki, jednak po ugotowaniu podwaja swą objętość, przez co staje się wydajny (jedna torebka wystarczy na ok. 8 porcji).
Niteczka bardzo szybko się gotuje, bo już po ok. 2-3 minutach można się cieszyć wspaniałym, delikatnym smakiem. Nie skleja się, ani nie zbryla (nawet po pozostawieniu w zupie), więc śmiało mogę go polecić nawet wymagającym Paniom Domu.
Cena moim zdaniem jest odpowiednia do jakości i wydajności produktu.