Składniki (dla 2 osób):
- 2 plastry karkówki bez kości
- sól
- pieprz
- garam masala
- czosnek granulowany
- 1 mała cebula
- 1/2 średniej marchewki
- 1/2 strąka czerwonej papryki
- 1 łodyga selera naciowego
Przygotowanie:
Plastry karkówki z obu stron oprószamy przyprawami i odstawiamy na 15 minut. W tym czasie cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, paprykę kroimy w kostkę i seler naciowy w plastry.
Warzywa razem z mięsem umieszczamy w rękawie do pieczenia. Mieszamy, aby równomiernie się ułożyło i pieczemy ok. 35-40 minut w temperaturze 200 stopni C.
Warzywa razem z mięsem umieszczamy w rękawie do pieczenia. Mieszamy, aby równomiernie się ułożyło i pieczemy ok. 35-40 minut w temperaturze 200 stopni C.
Dobra karkówka w znakomitym towarzystwie zawsze mile widziana :)
OdpowiedzUsuń