Składniki (na 10 sztuk):
- 20 biszkoptów bez cukru
- 10 łyżeczek domowego dżemu z czarnej porzeczki
- 1/2 tabliczki białej czekolady
- kolorowa posypka
Przygotowanie:
Na płaskiej stronie dziesięciu biszkoptów wykładamy po 1 łyżeczce dżemu z czarnej porzeczki, a następnie każdy łączymy z drugim biszkoptem. Układamy na talerzu. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i smarujemy wierzch ciasteczek. Posypujemy kolorową posypką.
Wyglądają bardzo zachęcająco... a takie proste ;)
OdpowiedzUsuńBardzo szybko i pysznie - ja biszkoptowe lubię najbardziej
OdpowiedzUsuńMniam, pyszności :) I jakie zgrabniutkie :)
OdpowiedzUsuńPrzypominają mi moje ze świąt. Chociaż mogłaś troszke wybajeżyć je dekoracjami po wierzchu;p
OdpowiedzUsuńMogłam "wybajeżyć", ale po co :P I tak były smaczne :)
Usuń