wtorek, 15 marca 2016

Truskawkowo-waniliowa owsianka z jogurtem



Składniki:
  • 250 ml soku truskawkowego
  • 125 ml wody
  • 5-6 łyżek płatków owsianych
  • 1/2 laski wanilii
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

Przygotowanie:
Sok mieszamy z wodą, wlewamy do rondla. Z wanilii wydrążamy ziarenka i dodajemy do soku (wrzucamy również wydrążoną laskę). Zagotowujemy, po czym wyciągamy laskę wanilii.
Dodajemy płatki owsiane i gotujemy ok. 5 minut.
Następnie zestawiamy z ognia i mieszamy z jogurtem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.