poniedziałek, 24 lutego 2014

Mini torcik bezowy z kremem śmietankowo-cytrynowym

Szybki i prosty sposób na "wyczarowanie" smacznego deseru. Bezy lubi chyba każdy, więc myślę, że połączenie słodkich bez i lekko kwaśnego kremu zasmakuje nie tylko małym, ale i dużym łasuchom.

Składniki (na 2 sztuki):
  • 4 blaty bezowe o średnicy 8 cm
  • 150 ml śmietany 30%
  • 3 łyżki kremu cytrynowego
  • 12 małych bezików
  • 2 truskawki do ozdoby
Przygotowanie:
Śmietanę ubijamy na sztywno. Mieszamy z 2 łyżkami kremu cytrynowego. Na dwa blaty bezowe wykładamy po ok. 1/3 kremu. Przykrywamy pozostałymi dwoma blatami. Wierzch smarujemy kremem cytrynowym, na środek wykładamy po łyżce kremu śmietanowo-cytrynowego. Na brzegach kładziemy beziki. Dekorujemy truskawkami. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

3 komentarze:

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.