Szybki w przygotowaniu i bez zbędnych dodatków. Do naleśników, serników na zimno lub do wyjadania łyżeczką.
Składniki:
- 500 g półtłustego twarogu w kostce
- 400 g jogurtu naturalnego
- 4-5 łyżek cukru
- 1 laska wanilii
Przygotowanie:
Twaróg przekładamy do pojemnika blendera, dodajemy cukier i jogurt naturalny. Całość blendujemy do czasu uzyskania w miarę jednolitej konsystencji. Na koniec dodajemy ziarenka wydrążone z laski wanilii i mieszamy łyżką.
Przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Do naleśników super :)
OdpowiedzUsuńProsty, pyszny i aromatyczny. Narobiłaś mi ochoty!
OdpowiedzUsuńach, zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńSerek waniliowy od zawsze należy do moich ulubionych smaków :)
OdpowiedzUsuń