Składniki (8 kotletów):
- 250 g mięsa mielonego z szynki
- sól i pieprz do smaku
- 3 średniej wielkości pieczarki
- 1/4 czerwonej papryki
- 1 duży ząbek czosnku
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
- olej kokosowy do smażenia
Przygotowanie:
Oczyszczone pieczarki i paprykę umieszczamy w malakserze i rozdrabniamy.
Mięso umieszczamy w misce, dodajemy rozdrobnione pieczarki z papryką, sól i pieprz. Mieszamy.
Kolejno dodajemy jajko, bułkę tartą, posiekany czosnek i natkę pietruszki, ponownie dokładnie mieszamy.
Mięso dzielimy na 8 części, z każdej formujemy kulki, które następnie spłaszczamy dłonią, smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju kokosowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.