Składniki:
- 4 jajka
- 1 puszka tuńczyka w oleju
- 1 gałązka świeżego koperku
- 2 duże rzodkiewki
- 1 łyżeczka chrzanu
- sól i pieprz do smaku
- woda do gotowania
- plasterki rzodkiewek i koperek do dekoracji
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Po wystudzeniu obieramy i kroimy wzdłuż.
Tuńczyka odsączamy z oleju i przekładamy do miseczki, dodajemy posiekane rzodkiewki, koperek i chrzan, mieszamy do połączenia i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Farsz wykładamy łyżką na przekrojone jajka, dekorujemy plasterkami rzodkiewek i koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.