środa, 12 kwietnia 2017

Jajka z tuńczykiem i rzodkiewką

Kolejna propozycja na faszerowane jajka. Kto lubi tuńczyka, temu na pewno zasmakują, bo jajka i tuńczyk doskonale do siebie pasują.

Składniki:
  • 4 jajka
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 gałązka świeżego koperku
  • 2 duże rzodkiewki
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • sól i pieprz do smaku
  • woda do gotowania
  • plasterki rzodkiewek i koperek do dekoracji

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Po wystudzeniu obieramy i kroimy wzdłuż.

Tuńczyka odsączamy z oleju i przekładamy do miseczki, dodajemy posiekane rzodkiewki, koperek i chrzan, mieszamy do połączenia i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Farsz wykładamy łyżką na przekrojone jajka, dekorujemy plasterkami rzodkiewek i koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.