poniedziałek, 10 kwietnia 2017

Jajka faszerowane brokułem i szynką

Wielkanoc tuż tuż, więc osobom, które jeszcze nie zdecydowały czym będą faszerować jajka przyda się mała podpowiedź ;) Brokuł, szynka i papryczka chili połączone majonezem idealnie komponują się z ugotowanymi jajkami.

Składniki:
  • 3 jajka
  • 100 g brokuła
  • 50 g dobrej szynki
  • 1/2 strąka czerwonej papryczki chili
  • 1 łyżka majonezu
  • sól do smaku
  • woda do gotowania

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy wzdłuż na pół.

Brokuła dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, studzimy i siekamy niezbyt drobno.

Szynkę kroimy w drobną kostkę, papryczkę chili drobno siekamy i dodajemy do brokuła razem z majonezem. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą.

Przygotowany farsz nakładamy na jajka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.