poniedziałek, 22 maja 2017

Śniadaniowe zielone smoothie

Aksamitne smoothie w zielonym kolorze doskonale sprawdzi się na drugie śniadanie, jest syte, więc wypijając porcję długo nie będziecie głodni. Przygotowując ten napój na mleku roślinnym będzie nie tylko wegański, ale będzie można zabrać go ze sobą do pracy, bo mleko roślinne nie psuje się tak szybko jak krowie.

Składniki (na 2 porcje):
  • 40 g szpinaku baby
  • 1 duży banan
  • 1 jabłko
  • 2 łyżeczki masła orzechowego
  • 20 g płatków żytnich
  • 250 ml mleka

Przygotowanie:

Szpinak dokładnie myjemy i umieszczamy w pojemniku blendera.

Banana obieramy i kroimy w mniejsze kawałki, jabłko myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i również kroimy w mniejsze kawałki.

Owoce dodajemy do szpinaku razem z pozostałymi składnikami.

Blendujemy przez kilka minut, do utworzenia jednolitego, kremowego smoothie.

1 komentarz:

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.