Składniki:
- 5-6 małych ziemniaków
- 3-4 ogórki kiszone
- 5 jajek
- 1 słoik groszku z marchewką
- mała laska wędzonej kiełbasy
- 1/2 białej cebuli
- 1 łyżka musztardy sarepskiej
- 2-3 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ziemniaki szorujemy i gotujemy w mundurkach do miękkości. Studzimy i obieramy.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.
Obrane ziemniaki i jajka, odsączone z zalewy ogórki i kiełbasę kroimy w kostkę. Do tego dodajemy groszek z marchewką (bez zalewy) i cebulę posiekaną drobno.
Mieszamy dokładnie, dodajemy musztardę i majonez, a na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Schładzamy w lodówce przez kilka godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.