środa, 29 stycznia 2014

Kasza manna z musem morelowo-jogurtowym

Śniadanko, które zasmakuje każdemu dziecku (ale myślę, że nie tylko dziecku, bo i dorosły nie pogardzi :)). Co dzień wymyślam małej coś innego, by nauczyła się różnorodności. Póki co je wszystko z apetytem, więc nie mogę narzekać.

Składniki:
  • 2 szklanki mleka
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 60 g suszonych moreli
  • 1/2 łyżeczki otartej suszonej mięty
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
Mleko zagotowujemy. Następnie cały czas mieszając dodajemy powoli kaszę, uważając, by nie powstały grudki. Gotujemy chwilę, do czasu, aż kasza zacznie gęstnieć. Przekładamy do miseczki lub pucharka.
Morele gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości wody. Miksujemy blenderem na mus, a następnie dodajemy miętę i jogurt naturalny. Mieszamy i wykładamy na kaszę. Na wierzch kładziemy łyżeczkę jogurtu.

Dla lepszego smaku kaszę można wymieszać z musem.

1 komentarz:

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.