Składniki:
- 2 plastry schabu bez kości
- sól
- pieprz
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 200 ml bulionu warzywnego
- 1 łyżka musztardy
- 4 małe ogórki konserwowe
- 4 łyżki śmietany 30%
Przygotowanie:
Schab rozbijamy lekko tłuczkiem, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Przesmażamy na oleju na złoty kolor, a następnie zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem 5 minut. Dodajemy musztardę i pokrojone w plasterki ogórki. Mieszamy i ponownie dusimy ok. 5 minut. Na koniec dodajemy śmietankę i lekko podgrzewamy. W razie potrzeby doprawiamy sos solą i pieprzem.
Bardzo lubię takie wersje bez panierek, bo mięso duzo lepiej smakuje
OdpowiedzUsuńDokładnie i jeszcze można dobry sos do tego zrobić, a z panierki się nie da...
UsuńI takie obiady lubię najbardziej.
OdpowiedzUsuńSzybkie, nie drogie, i z pomysłem.
Mniam
Dziękuję za komentarz :)
Usuńbardzo lubię sos musztardowy:)
OdpowiedzUsuń