piątek, 27 lutego 2015

Schab w sosie musztardowym

Jeśli szukacie pomysłu na smaczny i szybki obiad, to polecam.

Składniki:
  • 2 plastry schabu bez kości
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżka musztardy
  • 4 małe ogórki konserwowe
  • 4 łyżki śmietany 30%
Przygotowanie:
Schab rozbijamy lekko tłuczkiem, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Przesmażamy na oleju na złoty kolor, a następnie zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem 5 minut. Dodajemy musztardę i pokrojone w plasterki ogórki. Mieszamy i ponownie dusimy ok. 5 minut. Na koniec dodajemy śmietankę i lekko podgrzewamy. W razie potrzeby doprawiamy sos solą i pieprzem.

5 komentarzy:

  1. Bardzo lubię takie wersje bez panierek, bo mięso duzo lepiej smakuje

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie i jeszcze można dobry sos do tego zrobić, a z panierki się nie da...

      Usuń
  2. I takie obiady lubię najbardziej.
    Szybkie, nie drogie, i z pomysłem.
    Mniam

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo lubię sos musztardowy:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.