Składniki (dla 2 osób):
- 300 g łopatki wieprzowej
- 4 duże pieczarki
- 1/2 średniej czerwonej papryki
- 1/2 małej cebuli
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1/2 szklanki wody
- 2-3 łyżki mąki
- sól
- pieprz
- duża szczypta suszonej bazylii
Przygotowanie:
Łopatkę myjemy i kroimy w kawałki. Oprószamy solą i pieprzem, a następnie dobrze przesmażamy na oleju. Pieczarki i cebulę kroimy w półplasterki, a paprykę w kostkę, dodajemy do mięsa i chwilę razem podsmażamy. Podlewamy wodą i dusimy ok. 5 minut. Na koniec posypujemy mąką i mieszamy, gotujemy do czasu, aż sos zrobi się gęsty. Dodajemy suszoną bazylię i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.