Składniki (na 2-3 porcje w zależności od wielkości szklanek/pucharków):
Biała galaretka:
- 100 g białej czekolady
- 250 ml mleka
- 2 łyżeczki żelatyny
Ciemna galaretka:
- 100 g czekolady mlecznej
- 50 g czekolady gorzkiej
- 300 ml mleka
- 3 łyżeczki żelatyny
- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
Dodatkowo:
- beza włoska lub bita śmietana do dekoracji
Przygotowanie:
Tak samo postępujemy w przypadku ciemnej galaretki, dodając do mleka kawę rozpuszczalną. Lekko wystudzoną ciemną galaretkę wylewamy na białą i odstawiamy do stężenia.
Przed podaniem dekorujemy bezą włoską lub bitą śmietaną.
To musi być ekstra pyszny deser. Gratulacje!
OdpowiedzUsuńEkstra słodki - idealny dla łasuchów ;)
UsuńDziękuję :)
Ależ to pięknie wygląda i brzmi pysznie.
OdpowiedzUsuńBardzo fajna propozycja :)