Składniki (na 3 sztuki):
- podwójny filet z kurczaka
- 1 łyżka przyprawy do kurczaka
- 2 łyżki soku z ananasa
- 1 średniej wielkości cukinia
- 4 plastry ananasa
- patyczki do szaszłyków
Przygotowanie:
Filet z kurczaka kroimy w dużą kostkę, oprószamy przyprawą do kurczaka i wlewamy 2 łyżki soku z ananasa. Mieszamy, aby mięso pokryło się przyprawą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w talarki, a plastry ananasa przekrawamy na ćwiartki.
Na patyki do szaszłyków nakłuwamy na przemian cukinię, ananasa i kurczaka (kolejność dowolna), gotowe szaszłyki układamy na tacce do grilla i grillujemy 25-30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.