niedziela, 21 czerwca 2015

Karkówka pieczona z warzywami


Składniki (dla 2 osób):
  • 2 plastry karkówki bez kości
  • sól
  • pieprz
  • garam masala
  • czosnek granulowany
  • 1 mała cebula
  • 1/2 średniej marchewki
  • 1/2 strąka czerwonej papryki
  • 1 łodyga selera naciowego
Przygotowanie:
Plastry karkówki z obu stron oprószamy przyprawami i odstawiamy na 15 minut. W tym czasie cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, paprykę kroimy w kostkę i seler naciowy w plastry.
Warzywa razem z mięsem umieszczamy w rękawie do pieczenia. Mieszamy, aby równomiernie się ułożyło i pieczemy ok. 35-40 minut w temperaturze 200 stopni C.

1 komentarz:

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.