czwartek, 11 czerwca 2015

Kisiel rabarbarowy do picia

Jeśli dodamy do niego kostki lodu, to idealnie sprawdzi się na ciepłe dni jako napój orzeźwiający.

Składniki (na 6 porcji):
  • 3-4 łodygi rabarbaru
  • 1 i 1/2 litra wody
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • cukier do smaku
Przygotowanie:
Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w ok. centymetrowe kawałki. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 5 minut.
W szklance rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną z niewielka ilością wody. Cały czas mieszając dolewamy zawiesinę do garnka z gotującym się rabarbarem. Zagotowujemy, a następnie dodajemy cukier do smaku.

1 komentarz:

  1. Ciekawy pomysł, chętnie wypróbuję w upalny dzień :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.