Składniki (na 1 porcję):
- 2 duże jajka
- 4 łyżki mleka
- 1 łyżeczka masła
- garść szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- 4 pomidorki koktajlowe
- sól do smaku
- szczypiorek do podania
Przygotowanie:
Jajka roztrzepujemy z mlekiem.
Czosnek siekamy drobno, szpinak szatkujemy, a pomidorki kroimy na ćwiartki.
Na rozgrzane masło wrzucamy posiekany czosnek i szpinak. Podsmażamy, aż szpinak zmięknie, a następnie dodajemy pokrojone pomidorki i jeszcze chwilę podgrzewamy.
Całość zalewamy roztrzepanymi jajkami, przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy na wolnym ogniu ok. 4-5 minut, odwracamy na drugą stronę i dosmażamy.
Przekładamy na talerz i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Pyszny pomysł na sycące śniadanko :)
OdpowiedzUsuń