środa, 22 listopada 2017

Tosty w panierce


Tosty francuskie, to nie tylko dobry sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa, są bowiem doskonałym przykładem, że można je przygotować na wiele różnych sposobów, nie tylko na wytrawnie, ale również na słodko. Tosty w panierce z nowymi płatkami Lubella kakao i miód wyszły idealne i pewnie często będę je przygotowywać właśnie w ten sposób.

Składniki (dla 2 osób):
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 40 g płatków Corn Flakes kakao i miód
  • 20 g orzechów laskowych
  • 2 łyżki masła do smażenia

Przygotowanie:

Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy mleko i roztrzepujemy widelcem.

Orzechy siekamy i przekładamy do drugiej miseczki, dodajemy lekko rozgniecione płatki Corn Flakes kakao i miód i mieszamy.

Kromki chleba tostowego moczymy w jajku wymieszanym z mlekiem, a następnie panierujemy w płatkach z orzechami.

Smażymy z obu stron na rozgrzanym maśle.

Podajemy z dżemem 100% z czarnej porzeczki lub ulubionymi owocami.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.