Składniki (na blachę 25x35 cm):
Ciasto:
- 250 g mąki pszennej
- 20 g świeżych drożdży
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1/2 szklanki ciepłej wody
- 2 łyżki oleju
Dodatki:
- 1 wędzona ćwiartka z kurczaka
- 3-4 łyżki ketchupu
- 3 ogórki konserwowe
- 1/2 puszki kukurydzy
- 150 g sera żółtego
Przygotowanie:
Drożdże mieszamy z wodą i cukrem, odstawiamy na ok. 15 minut, po czym dodajemy do mąki wymieszanej z solą. Wyrabiamy, pod koniec dodając olej. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
W międzyczasie ser ścieramy na drobnych oczkach tarki, ogórki kroimy w kostkę, a mięso z kurczaka oddzielamy od kości i dzielimy na mniejsze części.
Ciasto po wyrośnięciu rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy, smarujemy ketchupem i posypujemy niewielką ilością sera.
Następnie układamy kawałki kurczaka, ogórki i kukurydzę, całość posypujemy pozostałym serem.
Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.