Składniki (na 12 sztuk):
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 jajko
- 3 łyżki cukru
- szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szklanka soku truskawkowego
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego
- 3 łyżki czekoladowego kremu jaglanego
Lukier:
- 4 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka soku truskawkowego
Przygotowanie:
Mąkę, cukier, szczyptę soli i proszek do pieczenia mieszamy w misce. Jajko, sok truskawkowy i olej mieszamy w drugiej misce, a następnie wlewamy do suchych składników. Mieszamy dokładnie do połączenia składników.
Formę na muffiny wykładamy papilotkami, do każdej nakładamy porcję ciasta. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu studzimy.
Formę na muffiny wykładamy papilotkami, do każdej nakładamy porcję ciasta. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu studzimy.
Krem jaglany przekładamy do szprycy i nadziewamy nim każdą muffinkę.
Składniki lukru mieszamy i smarujemy wierzch.
pyszności:)
OdpowiedzUsuńJakież to przysmaki. Babeczki wyglądają ekstra
OdpowiedzUsuńNominowałam Cię do Liebster Blog Award:) wszystko znajdziesz u mnie na blogu w poście o tej nazwie:)
OdpowiedzUsuń