czwartek, 3 września 2015

Serek waniliowy

Szybki w przygotowaniu i bez zbędnych dodatków. Do naleśników, serników na zimno lub do wyjadania łyżeczką.

Składniki:
  • 500 g półtłustego twarogu w kostce
  • 400 g jogurtu naturalnego
  • 4-5 łyżek cukru
  • 1 laska wanilii
Przygotowanie:
Twaróg przekładamy do pojemnika blendera, dodajemy cukier i jogurt naturalny. Całość blendujemy do czasu uzyskania w miarę jednolitej konsystencji. Na koniec dodajemy ziarenka wydrążone z laski wanilii i mieszamy łyżką.
Przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.

4 komentarze:

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.