środa, 9 grudnia 2015

Koktajl mleczny z papają i morelami


Składniki (na 2 porcje):
  • 6 suszonych moreli
  • 100 g świeżej papai
  • 1 łyżka tłuczonych migdałów
  • 300 ml mleka
  • mielony imbir

Przygotowanie:
Morele zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Odsączamy i przekładamy do blendera kielichowego.
Papaję obieramy,usuwamy nasiona i kroimy w mniejsze kawałki.
Dodajemy do moreli razem z tłuczonymi migdałami. Całość zalewamy mlekiem i blendujemy na jednolitą konsystencję.
Przelewamy do szklanek i posypujemy szczyptą mielonego imbiru.

    1 komentarz:

    Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
    Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.