piątek, 28 marca 2014

Ryba w cieście pietruszkowym

Jest piątek, więc warto wypróbować przepis na rybę. Robiona na szybko, a jednak smaczna.

Składniki:
  • 2 filety z mintaja lub pangi
  • 1 jajko
  • 3/4 pęczka świeżej pietruszki
  • 3 łyżki mleka
  • mąka
  • sól
  • przyprawa do ryb
  • olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie:
Filety kroimy w mniejsze kawałki. Oprószamy przyprawą do ryb. Pietruszkę siekamy, dodajemy jajko, mleko, odrobinę soli i tyle mąki, aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Na patelni rozgrzewamy olej. Kawałki ryby moczymy w cieście i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z ryżem i sosem koperkowym.

Jeśli zostanie trochę ciasta, można z niego usmażyć placuszki.

1 komentarz:

  1. Zjadłabym taką rybkę, ciasto pietruszkowe musi mieć fajny smak. Super to wymyśliłaś :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.