- 2 litry wody
- 200 g wędzonego boczku + skóra
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 120 g ryżu
- mały słoiczek koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka posiekanej bazylii
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Pokrojony w kostkę boczek i skórę umieszczamy w garnku i zalewamy wodą.Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 10 minut. Po tym czasie wrzucamy pokrojone w kawałki marchewki i pietruszkę. Wsypujemy również ryż i gotujemy na wolnym ogniu do czasu, aż będzie miękki.Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i posiekaną bazylię. Doprawiamy do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.