piątek, 29 kwietnia 2016

Zupa pomidorowa z ryżem na wędzonym boczku


Odmieniona, ale nadal smaczna zupa pomidorowa.

Składniki:
  • 2 litry wody
  • 200 g wędzonego boczku + skóra
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 120 g ryżu
  • mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie:
Pokrojony w kostkę boczek i skórę umieszczamy w garnku i zalewamy wodą.Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 10 minut. Po tym czasie wrzucamy pokrojone w kawałki marchewki i pietruszkę. Wsypujemy również ryż i gotujemy na wolnym ogniu do czasu, aż będzie miękki.Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i posiekaną bazylię. Doprawiamy do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.