Składniki:
- 60 g makaronu gwiazdki
- 2 ogórki konserwowe
- 1/2 puszki kukurydzy
- mała puszka tuńczyka w oleju
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Ogórki kroimy w kostkę. Do nich dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę, ugotowany wcześniej makaron i odsączonego z oleju tuńczyka. Wszystko mieszamy.
Ogórki kroimy w kostkę. Do nich dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę, ugotowany wcześniej makaron i odsączonego z oleju tuńczyka. Wszystko mieszamy.
Na koniec dodajemy majonez i natkę pietruszki. Mieszamy do połączenia składników oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuń