Chrupiąca surówka idealna jako dodatek do obiadu. Robi się ją w mgnieniu oka, a jest pyszna.
Składniki:
- 1 kalarepa
- 2 marchewki
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka cukru
- 1/4 łyżeczki soli
- 2 łyżki oleju rzepakowego
Przygotowanie:
Kalarepę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy do kalarepy i mieszamy z pozostałymi składnikami.
Kalarepę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy do kalarepy i mieszamy z pozostałymi składnikami.
jestem ogromną fanką takich surówek! rzeczywiście - idealny dodatek do obiadu :)
OdpowiedzUsuńTo jak widzę, nie jestem jedyną, która je uwielbia :)
Usuńmusi być pyszna :) idealny dodatek do drugiego dania :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak :)
UsuńSamo zdrowie, uwielbiam takie surówki.Mogę jeść na obiad i kolacje. Kalarepka pycha trzeba korzystać póki jest dostępna.
OdpowiedzUsuńNie ma dnia bez surówek a ten przepis to przepis na zdrowie
OdpowiedzUsuń