sobota, 16 sierpnia 2014

Surówka z kalarepy


Chrupiąca surówka idealna jako dodatek do obiadu. Robi się ją w mgnieniu oka, a jest pyszna.

Składniki:
  • 1 kalarepa
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
Przygotowanie:
Kalarepę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy do kalarepy i mieszamy z pozostałymi składnikami.

6 komentarzy:

  1. jestem ogromną fanką takich surówek! rzeczywiście - idealny dodatek do obiadu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To jak widzę, nie jestem jedyną, która je uwielbia :)

      Usuń
  2. musi być pyszna :) idealny dodatek do drugiego dania :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Samo zdrowie, uwielbiam takie surówki.Mogę jeść na obiad i kolacje. Kalarepka pycha trzeba korzystać póki jest dostępna.

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie ma dnia bez surówek a ten przepis to przepis na zdrowie

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.