sobota, 20 września 2014

Cynamonowy pudding chia

Ile osób, tyle pomysłów... Widziałam już tego typu puddingi kokosowe, czy orzechowe, ja jednak przygotowałam wersję cynamonową bez dodatku cukru (oczywiście wedle uznania można posłodzić), a i tak wyszło pyszne... Można taki pudding podać na śniadanie lub deser.

Składniki (na 2 porcje):
  • 250 ml mleka
  • 4 łyżki nasion chia
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 1/2 średniego jabłka
  • kilka winogron
Przygotowanie:
Mleko podgrzewamy z dodatkiem cynamonu do temperatury ok. 60 stopni C. Dodajemy nasiona chia i dokładnie mieszamy. Studzimy, po czym wstawiamy do lodówki na ok. 3-4 godziny. Po tym czasie połowę puddingu przekładamy do dwóch szklanek lub pucharków, na każdej porcji układamy po 1/4 pokrojonego jabłka. Następnie wykładamy resztę puddingu i dekorujemy winogronami.

3 komentarze:

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.