Składniki (na 2 porcje):
- 250 ml mleka
- 4 łyżki nasion chia
- 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
- 1/2 średniego jabłka
- kilka winogron
Przygotowanie:
Mleko podgrzewamy z dodatkiem cynamonu do temperatury ok. 60 stopni C. Dodajemy nasiona chia i dokładnie mieszamy. Studzimy, po czym wstawiamy do lodówki na ok. 3-4 godziny. Po tym czasie połowę puddingu przekładamy do dwóch szklanek lub pucharków, na każdej porcji układamy po 1/4 pokrojonego jabłka. Następnie wykładamy resztę puddingu i dekorujemy winogronami.
mniam! lekki i pyszny deserek! :)
OdpowiedzUsuńNie wiem jak smakują nasiona chia więc jestem ciekawa tego deseru
OdpowiedzUsuńMeksykańskie przysmaki. Bardzo ciekawa jestem smaku...
OdpowiedzUsuń