niedziela, 14 września 2014

Ryba zapiekana z marchewką

Ostatnio nie mając pomysłu na obiad, przygotowałam na szybko bardzo smaczną rybkę. Tylko 20 minut w piekarniku i gotowe.

Składniki:
  • 2 duże filety z białej ryby (u mnie miruna patagońska)
  • 2 średnie marchewki
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • ok. 50 g żółtego sera
  • łyżka oliwy z oliwek
  • sól
Przygotowanie:
Rybę myjemy i kroimy na kawałki dowolnej wielkości (jeśli jest zamrożona, to najpierw ją odmrażamy). Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek, po czym układamy w nim kawałki ryby. Dokładnie oprószamy solą, następnie pokrywamy całość startą marchewką, posiekaną natką pietruszki i drobno startym serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez ok. 20 minut. 

6 komentarzy:

  1. Jak ja lubię takie pomysły. Musiała być naturalnie słodziutka

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O tak, była słodka, ale nawet mężowi smakowała :)

      Usuń
  2. Właśnie tego szukałam bo dzisiaj będzie na obiad. Dam znać jak mi wyszło :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.