Składniki (dla 2 osób):
- 4 plastry twardego sera (np. gruyère) o grubości ok. 1,5 cm
- 2 jajka
- mąka
- tarte orzechy laskowe
- odrobina oleju rzepakowego do smażenia
Przygotowanie:
Każdy plaster sera zwilżamy mokrymi dłońmi (jeżeli tego nie zrobimy, to nie zapanierujemy sera), obtaczamy je w mące, roztrzepanych jajkach, a następnie w orzechach laskowych. Smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju (na małym ogniu), około 1,5 minuty z każdej strony.
Podajemy z gotowanymi w mundurkach ziemniakami.
Podajemy z gotowanymi w mundurkach ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.