Składniki:
- 1 upieczony pstrąg tęczowy
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- sól
- pieprz
- 1 jajko ugotowane na twardo
- 1/4 czerwonej cebuli
- 1 gałązka świeżego koperku
- 1 łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego, jeśli wolicie wersję fit
Przygotowanie:
Kawałki ryby oddzielamy od skóry i ości. Wlewamy olej rzepakowy i rozdrabniamy dokładnie widelcem.
Cebulę i jajko kroimy w drobną kostkę, a koperek siekamy. Dodajemy do ryby i mieszamy.
Na koniec dodajemy majonez lub jogurt naturalny i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Niewykorzystaną pastę przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Bardzo smakowicie się zapowiada. Na pewno wypróbuje. Dziękuje za przepis i pozdrawiam serdecznie :-)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że podzielisz się opinią, czy smakowało :) Pozdrawiam :D
Usuń