Składniki (na 2 porcje):
- 400 ml mleka
- 50 g czekolady mlecznej
- 40 g suszonych śliwek
- 4 łyżeczki kawy zbożowej rozpuszczalnej
- 1/2 łyżeczki cynamonu
Do dekoracji:
- bita śmietana
- kropelki czekoladowe
Przygotowanie:
Mleko, śliwki i czekoladę umieszczamy w rondlu i podgrzewamy do czasu całkowitego rozpuszczenia się czekolady.
Następnie zawartość rondla przelewamy do pojemnika blendera, dodajemy kawę i cynamon. Blendujemy do czasu uzyskania jednolitej konsystencji.
Przelewamy do szklanek, przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną i czekoladowymi kropelkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.