Składniki (na 2 porcje):
- 200 g ugotowanego brokuła
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 duży pomidor
- 4 łyżki majonezu
Przygotowanie:
Ugotowanego brokuła kroimy w mniejsze kawałki i umieszczamy w dwóch niewielkich salaterkach lub pucharkach, wierzch każdej porcji smarujemy łyżką majonezu.
Jajka ścieramy na dużych oczkach tarki i wykładamy na brokuły. Ponownie smarujemy majonezem.
Z pomidora usuwamy gniazda nasienne, a miąższ kroimy w kostkę, rozkładamy równomiernie na wierzchu sałatki.
Podajemy od razu po przyrządzeniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.