piątek, 13 stycznia 2017

Sałatka warstwowa z brokułem, jajkiem i pomidorem

Wiem, że niektórzy poszczą w każdy piątek w ciągu roku, więc ta sałatka będzie idealnym rozwiązaniem na smaczną i szybką kolację. Nawet jeśli nie macie ugotowanego brokuła, to przygotowanie go nie zajmie dużo czasu.


Składniki (na 2 porcje):
  • 200 g ugotowanego brokuła
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 duży pomidor
  • 4 łyżki majonezu

Przygotowanie:

Ugotowanego brokuła kroimy w mniejsze kawałki i umieszczamy w dwóch niewielkich salaterkach lub pucharkach, wierzch każdej porcji smarujemy łyżką majonezu.

Jajka ścieramy na dużych oczkach tarki i wykładamy na brokuły. Ponownie smarujemy majonezem.

Z pomidora usuwamy gniazda nasienne, a miąższ kroimy w kostkę, rozkładamy równomiernie na wierzchu sałatki.

Podajemy od razu po przyrządzeniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.