Składniki (na 12 sztuk):
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 5 łyżek cukru
- 1 jajko
- 3/4 szklanki mleka
- 1/3 szklanki oleju
- 80 g szpinaku
- 2 łyżki wody
- 3 łyżki pestek dyni
- 30 g suszonej żurawiny
- cukier puder do oprószenia
Przygotowanie:
Szpinak z dwiema łyżkami wody rozdrabniamy w malakserze.
Mąkę, proszek do pieczenia, cukier, pestki dyni i żurawinę mieszamy w misce, dodajemy rozdrobniony szpinak, jajko, mleko i olej. Mieszamy do połączenia składników.
Masą wypełniamy papilotki umieszczone w formie na muffinki.
Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Wystudzone oprószamy cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.