wtorek, 6 sierpnia 2013

Łazankowy misz-masz

Przepis dostałam od mamy, jednak trochę go dopracowałam i wyszło bardzo smaczne i sycące danie :)

Składniki:
  • makaron łazanki Czaniecki 
  • 200 g mięsa mielonego
  • 200 g kapusty kiszonej
  • 200 g kiełbasy (np. śląskiej)
  • 2 średnie cebule
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • bazylia
  • olej do smażenia
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, następnie hartujemy i przekładamy do dużej miski. Kiełbasę i cebulę kroimy w większą kostkę. Kapustę również można pokroić drobniej, ale nie jest to konieczne. Na odrobinie rozgrzanego oleju podsmażamy cebulę, solimy. Gdy cebula będzie szklista, dodajemy kiełbasę i jeszcze chwilę podsmażamy. Następnie przekładamy do miski z makaronem. Ponownie rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy mięso mielone, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i bazylią. Dodajemy koncentrat pomidorowy, a po chwili kapustę kiszoną. Przekładamy do miski z pozostałymi składnikami i całość mieszamy.

1 komentarz:

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.