Składniki (dla 2 osób):
- 1/2 opakowania makaronu spaghetti Czaniecki
- pojedynczy filet z kurczaka
- średnia cebula
- 100g koncentratu pomidorowego
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżki octu
- sól
- pieprz
- kurkuma
- olej rzepakowy do smażenia
- woda
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i kurkumą, odstawiamy na 5 minut. Następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu wlewamy trochę wody, a gdy się zagotuje, wrzucamy pokrojoną wedle uznania cebulę. Gotujemy, aż cebula będzie miękka, a następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, cukier i ocet (proporcje można zmienić wedle uznania). Tak przygotowanym sosem polewamy ugotowany makaron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.