sobota, 24 sierpnia 2013

Rurki z sosem mięsno-serowym

Danie to przygotowałam na szybko, ze składników, które akurat miałam w domu. Wyszło bardzo dobre.

Składniki (dla 2 osób):
  • makaron rurka ukośna z mąki z pełnego przemiału Czaniecki 
  • 250g mięsa mielonego
  • 1/2 papryki czerwonej
  • mała cebula
  • kostka naturalnego serka topionego
  • 100 ml mleka
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • oregano
  • olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie:
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paski. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone, przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy cebulę i paprykę i jeszcze chwilę podsmażamy. W rondelku podgrzewamy mleko i rozpuszczamy w nim serek topiony. Tak przygotowany sos przelewamy do mięsa i razem gotujemy chwilę. Dodajemy bazylię i oregano. Podajemy z ugotowanymi rurkami.

2 komentarze:

  1. Uwielbiam takie kremowe makarony, do tego mięsko, pycha ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.