Składniki (dla 2 osób):
- makaron rurka ukośna z mąki z pełnego przemiału Czaniecki
- 250g mięsa mielonego
- 1/2 papryki czerwonej
- mała cebula
- kostka naturalnego serka topionego
- 100 ml mleka
- sól
- pieprz
- bazylia
- oregano
- olej rzepakowy do smażenia
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paski. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone, przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy cebulę i paprykę i jeszcze chwilę podsmażamy. W rondelku podgrzewamy mleko i rozpuszczamy w nim serek topiony. Tak przygotowany sos przelewamy do mięsa i razem gotujemy chwilę. Dodajemy bazylię i oregano. Podajemy z ugotowanymi rurkami.
Uwielbiam takie kremowe makarony, do tego mięsko, pycha ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńMniam... Smaczne co nieco...
OdpowiedzUsuń