poniedziałek, 12 sierpnia 2013

Naleśniki migdałowo-kakaowe z musem melonowym

Tak przygotowane naleśniki są idealne zarówno na śniadanie jak i na podwieczorek.
 
Składniki:

Ciasto naleśnikowe:
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 3 łyżki cukru
  • ok. 1 szklanka mleka
  • szczypta soli
  • ok. 30 ml oleju rzepakowego Rapso
  • 2 łyżeczki kakao
  • 2 łyżki tartych migdałów BackMit
Mus melonowy:
  • 1 duży melon miodowy
Przygotowanie:
Składniki na ciasto miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Smażymy na oleju rzepakowym. Melona obieramy, kroimy w kawałki i miksujemy blenderem. Z przygotowanej masy odsączamy nadmiar soku, który możemy wykorzystać, np. do orzeźwiającego napoju. Tak przygotowanym musem smarujemy naleśniki. Możemy ozdobić je konfiturą i tartymi migdałami.

1 komentarz:

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.