niedziela, 4 sierpnia 2013

Kantońska zupa z jajkiem

Tym razem dodałam więcej składników, niż jest podane na opakowaniu i zmieniłam jajko na ugotowane, a nie rozmieszane, bo takiego w zupie nie lubię, efekt wyszedł super :) Jest to bardzo szybkie danie, dla osób, które nie mają dużo czasu na gotowanie.

Składniki:
  • mieszanka przypraw Kantońska zupa z jajkiem (Royal Brand
  • 2 ugotowane jajka
  • 150 g wędzonego boczku
  • 4 średnie ziemniaki
  • bulion (może być z kostki)
Przygotowanie:
Do bulionu dodajemy mieszankę przypraw, chwilę gotujemy. Boczek i ziemniaki kroimy w kostkę, wrzucamy do zupy, gotujemy do czasu, aż ziemniaki będą miękkie. Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę jajka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.