czwartek, 3 października 2013

Rubinowo mi...

 Kilka dni temu przygotowałam taki deser, aby trochę osłodzić jesienne popołudnie.

Składniki:
  • galaretka rubinowa Wodzisław
  • 50 g herbatników
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • kilka ciemnych winogron
  • 3 łyżeczki serka homogenizowanego
  • tarta czekolada deserowa do dekoracji
Przygotowanie:
Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody i odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie rozdrabniamy herbatniki i mieszamy je z miodem. Wykładamy na dno pucharków. Winogrona przekrawamy na pół i układamy przeciętą stroną na herbatnikach. Zalewamy tężejącą galaretką. Wkładamy do lodówki, do całkowitego stężenia. Przed podaniem na wierzch wykładamy serek homogenizowany i dekorujemy startą czekoladą.


3 komentarze:

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.