Składniki:
- galaretka rubinowa Wodzisław
- 50 g herbatników
- 2 łyżki płynnego miodu
- kilka ciemnych winogron
- 3 łyżeczki serka homogenizowanego
- tarta czekolada deserowa do dekoracji
Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody i odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie rozdrabniamy herbatniki i mieszamy je z miodem. Wykładamy na dno pucharków. Winogrona przekrawamy na pół i układamy przeciętą stroną na herbatnikach. Zalewamy tężejącą galaretką. Wkładamy do lodówki, do całkowitego stężenia. Przed podaniem na wierzch wykładamy serek homogenizowany i dekorujemy startą czekoladą.
mmm ;) jakie smakołyki ;)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł i przyznaję że deserki wyszły pięknie.
OdpowiedzUsuńMniam... Pomysłowy deserek. Tylko zajadać...
OdpowiedzUsuń