wtorek, 1 października 2013

Schab smażony z warzywami

Czasami zamiast surówki można wrzucić warzywa do mięsa i razem usmażyć. Jest szybko i smacznie.

Składniki:
  • 2 plastry schabu bez kości
  • po 1/4 czerwonej, zielonej i białej papryki
  • mała marchew
  • korzeń pietruszki
  • kawałek korzenia selera
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie:
Schab lekko rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Warzywa obieramy i myjemy. Marchew i korzeń pietruszki kroimy w półplasterki, korzeń selera w kostkę a papryki w paski. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso. Pod koniec smażenia wrzucamy warzywa, lekko solimy. Całość smażymy do czasu, aż warzywa będą miękkie, pilnując, by nic się nie przypaliło. Podajemy z ryżem lub kaszą kuskus.

2 komentarze:

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.