Składniki:
- 250 g wiórków kokosowych Kresto
- 375 g słodzonego mleka skondensowanego
- 15 ziaren kardamonu Skworcu
- garść pistacji
200 g wiórków kokosowych mieszamy z mlekiem, utartym kardamonem i utartymi pistacjami. Całość chłodzimy w lodówce przez ok. 30 minut. Następnie masę wykładamy na suchą patelnię i podgrzewamy na wolnym ogniu przez ok. 10 minut, cały czas mieszając. Kiedy już trochę wystygnie, formujemy kulki zwilżonymi dłońmi i obtaczamy je w pozostałych wiórkach kokosowych. Ponownie schładzamy.
wszystko co kokosowe musi być dobre! ;)
OdpowiedzUsuńTeż często oglądam ten i inne programy, Mozna na nich wiele się nauczyć a barfi wygląda świetnie,
OdpowiedzUsuńZapraszam na swój nowy blog http://zosiulinkowo.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńOczywiście obserwuję :)
Pozdrawiam