piątek, 13 września 2013

Zupa selerowa z makaronem

Ostatnio przygotowałam taką oto zupę, córci bardzo smakowała, więc na pewno jeszcze nie raz u nas zagości. Nie dodawałam do niej soli, a mimo to wyszła pyszna. Do jej przygotowania użyłam m.in. makaronu krajanka Czaniecki, ponieważ córcia najbardziej go lubi.
Składniki:
  • 2 skrzydełka z kurczaka
  • 1 litr wody
  • marchewka
  • korzeń pietruszki
  • duży korzeń selera
  • makaron krajanka Czaniecki 
  • natka pietruszki do posypania
Przygotowanie:
Skrzydełka myjemy, a następnie gotujemy. Marchewkę i korzeń pietruszki kroimy w półplasterki, a seler w kostkę. Wrzucamy do wywaru i gotujemy do chwili, gdy warzywa będą miękkie. Po tym czasie wyciągamy skrzydełka, obieramy. Wrzucamy makaron i jeszcze chwilę gotujemy. Mięso ze skrzydełek kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy. Wlewamy do miseczek i posypujemy natką pietruszki.

1 komentarz:

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.