Składniki:
Ciasto naleśnikowe:
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 3 łyżki płatków owsianych
- 4 łyżki syropu z pigwy
- 1 jajko
- 3 łyżki cukru
- ok. 1 szklanka mleka
- szczypta soli
- ok. 30 ml oleju rzepakowego
- 5-6 średnich jabłek
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- odrobina oleju rzepakowego
Składniki na ciasto miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Smażymy na oleju rzepakowym.
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Olej rozgrzewamy w rondelku, wrzucamy jabłka, po chwili wsypujemy cukier i cynamon. Całość przysmażamy do momentu, aż jabłka będą miękkie. Tak przygotowanymi jabłkami nadziewamy naleśniki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.