piątek, 13 września 2013

Figi w sosie ananasowo-krówkowym

Lubicie figi? Są smaczne nie tylko na surowo. Przygotowałam taki mały deser z ich użyciem.
Składniki:
  • 4 świeże figi
  • 1/2 szklanki nektaru ananasowego
  • ok. 100 g krówek mlecznych
Przygotowanie:
Nektar ananasowy wlewamy do rondelka. Podgrzewamy i rozpuszczamy w nim krówki. Gdy będą rozpuszczone, wkładamy do sosu nacięte na krzyż figi i dusimy pod przykryciem ok. 1 minutę. Po tym czasie wyciągamy je, a sos gotujemy do czasu, aż zgęstnieje. Tak przygotowanym sosem polewamy figi.

1 komentarz:

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.