Składniki:
- makaron Fettuccine Czaniecki
- podwójny filet z kurczaka
- 3 duże różyczki kalafiora
- 3 duże różyczki brokuła
- 2 serki topione ze szczypiorkiem
- ok. 200 ml mleka
- sól
- pieprz ziołowy
- 1 łyżka koperku
- olej rzepakowy do smażenia
Różyczki kalafiora i brokuła dzielimy na mniejsze cząstki. Podgotowujemy na półtwardo w osolonej wodzie (najlepiej najpierw wrzucić kalafior, a dopiero po chwili brokuły). Filet z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kostkę. Oprószamy solą i pieprzem ziołowym. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. W tym czasie, w rondelku rozpuszczamy serki topione w mleku, a gdy będą już rozpuszczone, sos przelewamy do kurczaka i gotujemy do czasu, aż zacznie gęstnieć. Pod koniec wrzucamy kalafior i brokuł, wsypujemy koperek i mieszamy. Podajemy z ugotowanym al dente makaronem Fettuccine.
uwielbiam takie połączenia ;D
OdpowiedzUsuń