Składniki:
- 1/2 opakowania makaronu spaghetti Czaniecki
- 250 g mięsa mielonego
- duża czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3-4 łyżeczki mielonego wasabi Skworcu
- 2 łyżeczki przyprawy pfeffer gold Skworcu
- 1 i 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki
- pieprz
- sól
- odrobina oleju rzepakowego
- chili nitki Skworcu
- 100 g koncentratu pomidorowego
Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, podsmażamy razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i odrobiną soli. Gdy cebula będzie szklista, dodajemy mięso, a następnie przyprawy. Kiedy mięso będzie dobrze usmażone, dodajemy koncentrat pomidorowy (jeśli jest zbyt gęsty można dodać trochę wody). Tak przygotowanym sosem polewamy makaron ugotowany al dente. Na wierzch kładziemy nitki chili.
nie dla mnie :D płakałabym jak szalona :P
OdpowiedzUsuńWygląda tak dobrze, że ślinka leci...
OdpowiedzUsuńmniam co za pyszności :)
OdpowiedzUsuńobserwujemy?
już obserwuję :)
UsuńNie na mój żołądek, ale wygląda bardzo smacznie :). Pozdrawiam :).
OdpowiedzUsuń