piątek, 20 września 2013

Piekielne spaghetti

Kolejna odsłona spaghetti. Tym razem ostre.

Składniki:
  •  1/2 opakowania makaronu spaghetti Czaniecki 
  • 250 g mięsa mielonego
  • duża czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3-4 łyżeczki mielonego wasabi Skworcu
  • 2 łyżeczki przyprawy pfeffer gold Skworcu
  • 1 i 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki
  • pieprz
  • sól
  • odrobina oleju rzepakowego
  • chili nitki Skworcu
  • 100 g koncentratu pomidorowego
Przygotowanie:
Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, podsmażamy razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i odrobiną soli. Gdy cebula będzie szklista, dodajemy mięso, a następnie przyprawy. Kiedy mięso będzie dobrze usmażone, dodajemy koncentrat pomidorowy (jeśli jest zbyt gęsty można dodać trochę wody). Tak przygotowanym sosem polewamy makaron ugotowany al dente. Na wierzch kładziemy nitki chili.

5 komentarzy:

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.