Składniki:
- 1/2 opakowania makaronu krajanka Czaniecki
- ugotowane mięso z 3 skrzydełek kurczaka
- 3 średnie marchewki
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 150 g miękkiego żółtego sera
Przygotowanie:
Marchewki obieramy, myjemy, kroimy w półplasterki i gotujemy na półmiękko. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Mięso ze skrzydełek kroimy w kostkę. Makaron gotujemy al dente.
Do miski wrzucamy 3/4 startego sera, natkę pietruszki, pokrojone mięso, ugotowane marchewki i makaron, dokładnie mieszamy (możemy doprawić do smaku wedle uznania, ja jednak tego nie robiłam, gdyż danie to przygotowałam z myślą o dziecku).
Całość przekładamy do żaroodpornych miseczek, posypujemy pozostałym serem i zapiekamy w piekarniku do momentu rozpuszczenia się sera
Kocham takie zapiekanki ! A z tego wszystkiego najlepszy jest ciągnący się ser <3
OdpowiedzUsuńlubię takie dania ;)
OdpowiedzUsuń