czwartek, 19 grudnia 2013

Makaron zapiekany z marchewką

Pyszne i szybkie w przygotowaniu danie, w małej ilości sprawdzi się także jako przystawka.

Składniki:

  • 1/2 opakowania makaronu krajanka Czaniecki
  • ugotowane mięso z 3 skrzydełek kurczaka
  • 3 średnie marchewki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 150 g miękkiego żółtego sera
Przygotowanie:
Marchewki obieramy, myjemy, kroimy w półplasterki i gotujemy na półmiękko. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Mięso ze skrzydełek kroimy w kostkę. Makaron gotujemy al dente.
Do miski wrzucamy 3/4 startego sera, natkę pietruszki, pokrojone mięso, ugotowane marchewki i makaron, dokładnie mieszamy (możemy doprawić do smaku wedle uznania, ja jednak tego nie robiłam, gdyż danie to przygotowałam z myślą o dziecku).
Całość przekładamy do żaroodpornych miseczek, posypujemy pozostałym serem i zapiekamy w piekarniku do momentu rozpuszczenia się sera

2 komentarze:

  1. Kocham takie zapiekanki ! A z tego wszystkiego najlepszy jest ciągnący się ser <3

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.