piątek, 6 grudnia 2013

Syrop pomarańczowo-imbirowy

Dziś tworzyłam syropy, oto pierwszy z nich, który świetnie nadaje się jako dodatek do świątecznych wypieków lub lukru. Można dodać go również do herbaty, a z pewnością poprawi jej smak. Jutro pokażę Wam do czego dodałam ten syrop (był to mój mały eksperyment, ale wyszedł).

Składniki:

  • 1 litr świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
  • 500 g cukru
  • 1 łyżka mielonego imbiru
Przygotowanie:
Sok z cukrem podgrzewamy do czasu, aż cukier w całości się rozpuści. Studzimy. Po wystudzeniu mieszamy z imbirem. Przelewamy do małych butelek lub słoiczków i pasteryzujemy.

2 komentarze:

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.